„Prima mea bicicletă“ – Marincaş Teodora, clasa IX E

Copilăria reprezintă acea perioadă în care joaca devine cuvântul de bază, iar imposibilul devine posibil. Aducându-mi aminte de momentele esenţiale sau de duminicile petrecute în familie, nu fac decât să mă cufund într-o lume a poveştilor nemuritoare. Unul dintre aceste momente ale copilăriei mele este reprezentat de acela în care am învăţat să merg pe bicicletă.

Totul a pornit de la dorinţa mea de a avea propria bicicletă şi totodată, de a învăţa să merg cu ea – aproape toţi copiii aveau una, de ce să fiu eu mai prejos? Am auzit de multe ori spunându-se că gândurile devin lucruri, ceea ce s-a întâmplat şi în cazul meu. Nu după mult timp, părinţii mei s-au hotărât să-mi cumpere o bicicletă. Privind-o cu ochi de copil, mi se părea cea mai frumoasă bicicletă, cea care poate să „zboare“ mai repede decât gândul.

Bucuria trăită la vederea acesteia a fost nemărginită dar, totodată, copleşită de sentimente contradictorii: „o să mă plimb toată ziua cu bicicleta, o s-o pot admira, o să-i pun chiar şi un nume, o să fie cea mai bună prietenă a mea dar dacă o să cad şi o să mă lovesc?“.

Toate ca toate, dar gândul că trebuie să învăţ ceva nou mă îngrozea, chiar dacă era vorba de a merge pe bicicletă. Tatăl meu s-a dovedit a fi cel mai bun învăţător, cu răbdare şi iubire,a reuşit să mă înveţe nu doar să merg pe bicicletă, ci şi să îndrăgesc acest sport.

Odată ce am prins acea îndemânare, nimeni nu mă mai putea face să uit de „noua mea dragoste“. Totul în jur  devenea neinteresant, în timp ce mersul pe bicicletă îmi capta întreaga atenţie. Petreceam ore în şir de-a lungul locurilor, parcurilor şi multe alte locuri, cu care, copil fiind, mă împrieteneam uşor, pur şi simplu simţeam că lumea întreagă îmi aparţine.

În concluzie, consider că momentul copilăriei mele în care bicicleta a devenit o parte din viaţa mea, este unul esenţial.

Acest articol a fost publicat în Activitati CDI 2009-2010, In lumea lui Creanga. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s