Lansare de carte „Metamorfoză” – Sonia Elvireanu

Primul roman al scriitoarei Sonia Elvireanu a fost lansat  Marți 23 Februarie 2016 la CDI, prilej pentru elevi de e a cunoaște  și dialoga cu scriitori și personalități locale. Prezentarea cărții a fost realizată de domnul profesor Ironim Munteanu, dar și de domnul profesor Liviu Lodoabă. Au luat cuvântul în cadrul întâlnirii doamna Pop Mioara, director la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, doamna Felicia Colda, doamna Cristina Smadea, doamna Rodica Gabriela Chira, Doamna Gabriela Chiciudean, poetul Gheorghe Dăncilă și scriitorul Gheorghe Jurcă.

Elevii au lecturat fragmente din romanul „Metamorfoză”, au realizat desene inspirate de carte și chiar au realizat prezentări critice ale cărții

Acțiunea în imagini

 Un fragment din romanul „Metamorfoză”

„Coborî pe ţărm şi se îndreptă spre mare. În liniştea nopţii, nu se auzeau decât valurile rostogolindu-se pe ţărmul pustiu. Păşea desculţă pe nisip, copleşită de imen-sitatea mării ce scânteia sub clarul de lună. I se părea că se află la capătul lumii, că apa se va revărsa necruţătoare peste oraş, înghiţindu-l. Nu trăise niciodată un astfel de sentiment şi o cuprinse panica. Apa începuse să acopere nisipul. Simţi umezeala şi frigul i se strecură în tot corpul. Încercă să se îndepărteze, dar marea devenise grea şi nea-gră ca o mâzgă. I se lipea de glezne, înţepenind-o. Un sin-gur val se limpezea în depărtare, se deplasa lent spre ea. Devenise un albastru intens, cu reflexe aurii. Zări brăţara de scoici, ridicându-se dintre ape, apoi simţi cum alunecă în adânc. (pag.9)

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Lansare de carte „Metamorfoză” - Sonia Elvireanu, Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s